tysdag 9. november 2010

Var Tarzan i Tello?

Jone tar ein slurk av Tellofossen, men her er det ikkje mykje som smakar av Tarzan.

Okei, bakgrunnen er denne: Det går ei hardnakka historie om at ein Tarzan-film skal ha blitt spelt inn i og ved Tellofossen, eit fantastisk fossefall eit stykke utanfor Ngaoundéré.

Søndag var Den norske skulen i Tello på veg til Meiganga på leirskule. Kunne det vera at einkvan som budde der kjente til historia? Men, nei. Korkje evangelisten i Tello eller andre hadde høyrt om det. Det einaste dei kunne fortelja, var ein myte om ein slags guddom (Ramona) som budde i hølen med diamanten sin. Spennande nok det, men ingen Tarzan.
Svusj! før me veit ordet av det svingar det seg ein atletisk ung herremann frå eit tre. Det må då vera...er det ikkje...

...nei, det var visst bare lærar Harald som leikte apekatt. Ja, ja. Då blei det ingen Tarzan på oss denne gongen. Og etter å sjekka på diverse nettstader som tar føre seg innspelingsstader for Tazan, er det heller tvilsamt om Tellofossen har vore location for denne jungelens gentleman.

Ein fin tur til Meiganga blei det likevel: Først gudsteneste og fossebesøk i Tello søndag, så kongebesøk og marknadssnoping i Meiganga måndag. Same kveld "soirée créative" saman med ein heil gjeng på presteskulen (ein gjeng som for øvrig fekk taket til å løfta seg med songen sin!). Før me idag avslutta med skulebesøk og heimreise til Ngaoundéré.

Ein trøtt og glad gjeng kom tilbake til Ngaoundéré like før klokka seks nå i kveldinga, medan ein familie (Tomrens) skal vera ein dag lenger i samband med undervisning på presteskulen. Takk både til Tomrens som la til rette for leirskulen - og til presteskulen som tok så hjarteleg imot oss.

Det var ei kjekk oppleving! Her er nokre glimt:

Gudstjeneste i Tellefossen menighet.

Svalt råk frå Tellofossen.

Frå venstre: misjonsprest Tom Tomren, presteskulerektor Jean Koulagna og laamiidoen i Meiganga.

24 store og små har vore på leirskule i Meiganga frå søndag til tysdag denne veka.

Landskampen mellom Kamerun og Norge (med eit par hundre på "tribunen") enda 2-2. Det er alt varsla omkamp...

Småskulen ved DNS framførte ei dramatisering av "Reven som gjetar" føre ein stappfull sal på presteskulen måndag kveld. Flott og tøft gjort!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar