onsdag 3. november 2010

"Den feite ugla har ikkje spist"


I dag hadde Henrik sin aller første forrektige fransktime. Lærar var Clément Djidéré, som nok fleire av dykk kjenner frå tida som utvekslingsstudent på Tau. Rett nok har Henrik lært eit par franske barnesongar av passedamene Lucienne og Emilienne, bl a den som er nemnt i tittelen - "Le gros hibou n'a pas mangé", men i dag var altså startpunktet for det som vonaleg kan bli litt meir organisert språklæring.

Fransktimen i dag blei gjennomført under eit mangotre medan Henrik, Elise (Slettbakk) og Ask (Huseby Solås) spelte "Gjett kven". Clément, som den dyktige pedagog han er, nytta høvet til å smetta inn nokre gjett-kva-gloser på fransk, så det heile gjekk bokstaveleg tala som ein lek. Nå kan bl a Henrik seia briller på fransk (lunettes), og det er jo greitt å kunna for ein som har slike på nasetippen.

Det er kjekt å kunna litt fransk når ein bur i Kamerun. Også for dei minste ungane og passedamene som treng å kommunisera om dette og hint i løpet av dagane. Kommunikasjon er jo alltid lettare når ein snakkar same språk...

Til slutt ei gjengiving etter hugsen av barnesongen "Le gros hibou n'a pas mangé"
(Betyr: Den feite ugla har ikkje spist - kva nå det betyr...):

Le gros hibou n'a pas mangé
Regardez son ventre
Le gros hibou n'a pas mangé
Regardez ses yeux
Hibou, hibou, hibou la, la
Regardez son ventre
Hibou, hibou, hibou la, la
Regardez ses yeux

San!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar