torsdag 18. november 2010

Jo visst var Tarzan i Kamerun...

...bare ikkje så langt nord som til Tellofossen. Herrenes detektivbyrå har nå fått assistanse av Mma Ragnhild Solås (lærarkollega ved DNS), som - på eit kart over Kamerun - kom over denne denne opplysningen.

I 1982 blei nemleg filmen The Legend of Tarzan - Lord of the Apes spelt inn ved Mont Cameroun, som for øvrig er rekna som eit av Vest-Afrika sitt høgaste fjell med sine ca 4100 meter.

Det må ha vore litt av ei innspeling, for undervegs vakna nemnleg fjellet til liv (Mont Cameroun er ein vulkan). Seks gonger har Mont Cameroun hatt utbrot dei siste 100 åra, sist gong i 1999.

Korleis vulkanutbrotet i 1982 påverka filmprosjektet, vitast ikkje. Men filmen kom visstnok ut i 1984 og oppnår nå ein skår på akseptable 6,1 av 10 oppnåelege poeng på The Internet Movie Database.

Antakeleg er dette ein må-sjå-film for dei av oss som synest lokale "locations" er kjekt. I tillegg er det nok eit argument for å gjera alvor av draumen om ein gong å bestiga Mont Cameroun.

Kvart år er det eit bakkeløp opp til toppen som samlar løparar frå heile verda. Rekorden er på ca 4 timar og 45 minutt. Kva bestetida er ned, står det ingenting om. Men Tarzan-film-teamet var nok raske ned lianane (eller var det liene?) i 1982...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar