tysdag 16. november 2010

Saft suse!

Jone har gjennomført ein saftig snuoperasjon.

Me kan i kveld beretta om ein saftig snuoperasjon. Det er gjerne slik, at det er mange ting ein må venna seg til når ein kjem til Kamerun. Follere-saft er ein av dei.

For Jone har folleresaft-pendelen mildt sagt svinga - som punktvis skildra under - frå me kom 8. august til me idag skriv 16. november:

1) Likar overhovudet ikkje lukta eller smaken av folleresaft.

2) Likar ikkje særleg smaken av folleresaft.

3) Folleresaft er kanskje ikkje særleg ringt, men heller ikkje særleg godt.

4) Skal me ikkje ha folleresaft til laurdagsgrauten?

5) Eg kan godt laga folleresaft til grauten - den safta er jo sååå god!

Dermed har Jone etterkvart utnemnt seg sjølv til offisiell saftkokar i familien Hjorteland. I kveld skal han i elden (eller over elden, me kokar på gass) igjen. I morgon skal elevrådet arrangera eit storstilt misjonstivoli til inntekt for aidsprosjektet. Og Jone sitt bidrag blir fersk saftvare frå follerebladene.

Her er oppskrifta til ein god liter saft:

Folleresaft

Ein neve med tørka follereblader

Ein liter vatn

Sju spiseskeier sukker

Kok opp og kjøl ned

Held til ca fire liter med utblanda saft.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar