søndag 28. november 2010

Ny biskop i Ngaoundéré

André Djedou (t.h.) blir innsett som regionbiskop av nasjonalbiskop Nyiwé Thomas (t.v.).
I midten: Denis Bétaré Ndoé, dagens liturg.

André Djedou blei søndag føremiddag innsett som biskop i Sentralregionen i Den evangelisk-lutherske kyrkja i Kamerun (EELC). Det blei ein høgtidleg seanse i Tusenårskatedralen i Ngaoundéré. Blant anna var guvernøren i Adamawa-regionen til stades. Det same var samtlege prestar i EELC som soknar til dette bispedømmet, i tillegg til eit tusental andre gudstenestegjengarar.

Det har vore en del uro knytt til denne innsettinga. Blant anna blei det utført hærverk på lydutstyr og anna i Tusenårskatedralen for eit par dagar sidan. Førebels veit ein ikkje kven som står bak, men det har bidratt til ei spent stemning i førekant av det som skulle vera ein stor festdag. Faktisk er det ikkje gudstenester andre stader i dette bispedømmet idag, dette for å gi bispeinnsettinga ei eksklusiv ramme.

Frå norsk hald har misjonsprest Tom Tomren vore sterkt delaktig i utforminga av gudstenesta. Representant Erik Bischler skulle også ha ei helsing på vegner av NMS. I tillegg dukka tidlegare misjonsprest Jan Erik Askjer ganske så uventa - men desto meir gledeleg - opp, og han deltok i utdelinga av nattverd. I skrivande stund er ikkje gudstenesta heilt ferdig, men ut frå det som eg (Trond) fekk med meg, blei det ein velregissert og verdig seanse. Ikkje minst heldt nasjonalbiskop Thomas Nyiwé ei flott preike.

Her er nokre fleire bilete:


Forbønshandling for den nye biskopen.

Det blei etterkvart mykje folk i den flotte Tusenårskatedralen.

Etterpå vanka det gratulasjonar frå høg og låg til André Djedou.

Tom Tomren deler ut nattverd saman med kollega Alix Elogo.

Jan Erik Askjer var også med på nattverdutdelinga.

NMS-representant Erik Bischler fekk plass på fremste benk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar