måndag 20. desember 2010

På DVD-slepp i Garoua

Sadou Elie (t.v.) og Ousmanou Ibrahim med DVDane - og garayaen.
Nokon av dykk har kanskje lese om Ousmanou Ibrahim tidlegare på denne bloggen, koraneleven som nå er blitt prest. Søndag var det offisiell presentasjon av DVD-en som er blitt laga om livet hans.

Sjølve "sleppet" blei gjort i den største av kyrkjene til Brødrekyrkja i Garoua. Trass i at det hadde vore ei lang gudsteneste om føremiddagen, kom det likevel kring 200 personar for å få med seg denne hendinga.

Elles var det veldig kjekt å treffa igjen gode kollegaer og venner frå åra på Sawtu Linjiila . Ikkje minst Thomas Magadji og Jean Claude Hamadjam som nå begge bur og arbeider i Garoua. Nokre av dykk hugsar kanskje å ha truffe dei i Norge i 2004 og 2005.

Hyggeleg var det også å få møta att Sadou Elie, songevangelisten som med sin garaya (eit slags gitarinstrument) får ei kvar forsamling til å jubla og dansa - om dei vil eller ikkje. Han har også vore Ousmanou sin store støtte etter konverteringa.

Derfor var det naturleg at Sadou, som nyleg er ferdig med presteutdanninga si, leia DVD-sleppet. Då tida kom for takketalar sa Ousmanou følgjande: - Sadou er som ein far, ein bror og ein kamerat for meg. Utan hans hjelp, veit eg ikkje korleis det hadde enda.

Her er nokre bilete:


Ousmanou i god drøs utanfor kyrkja i forkant av sleppet.

Den første DVD-kjøparen fekk også eit handtrykk med på vegen.

Signering høyrer sjølvsagt med på DVD-slepp.

Salet gjekk unna som berre det, og kasserar for dagen - Thomas Magadji -kunne kosta på seg eit stort smil.

Sadou Elie fekk folk på føtene med songen og garayaen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar