torsdag 9. desember 2010

Frå neve til neve, frå barn til barn

Pauline (t.v.) og Ida Kristine lempar ferdigpakka posar inn i hjørnet.

Hatten av for elevane våre!

Idag har dei vegd og pakka, knytt og bore - heilt til det nå står 50 velfylte juleposar til barna i kyrkja sitt aidsprosjekt.

100 kg ris, 50 kilo sukker 100 såper, 50 liter matolje og eit par hundre ballongar fann alt sin tilmålte plass i kvar sin pose, takka vera ni ivrige par elevnevar. Flaskene, såpestykkene, sukker- og risposane gjekk frå neve til neve, frå barn til barn, som om dei aldri skulle ha gjort noko anna.

Neste fredag går det også frå neve til neve, frå barn til barn. Då skal elevane dela ut pakkane til barn, som på ein eller annan måte er ramma av aids, på ei tilstelning ved helsekontoret til kyrkja.

Så vil kanskje enkelte seia at det er ikkje store hjelpa, desse 50 posane med litt mat og såpe. Og i den store samanhengen er jo det rett. Men for dei femti som får desse julegåvene, vil det likevel bety mykje. Både for dei, og for familiane som tar seg av barna. Mange er foreldrelause etter at mor og/eller far har døydd av aids.

Men minst like viktig er det for våre barn å få møta ei verkelegheit som er akk så reell, men mest usynleg frå vårt utsiktspunkt i det høge nord. Og det at dei får høve til å gjera ein konkret forskjell, om det så berre er med litt sukker, såpe og ris, så håpar me at dei vil ta med seg denne lærdommen; det nyttar! Det nyttar å bry seg.

Har du lyst til å hjelpa barn som er ramma av aids, kan du klikka på denne lenka her.

Her er nokre bry-seg-bilete frå pakkedagen:

Bjørn og Jone måler opp to kg med ris i kvar pose.

Det same gjer Marianne og Amalie.

Pauline har kontroll på trillebordet.

Sunniva er såpesjef.

Ida Kristine er konsentrert om løkkeknuteoppgåva si.

Sukker.

Ris.

Bomullsolje.

50 sekker med julesløyfe - klar til overrekking neste fredag.

2 kommentarer:

  1. Fin artikkel. Kjekt å lese om stort engasjement. Koblingen virker for øvrig ikke.

    SvarSlett
  2. Hei Ragnhild! Takk for tilbakemelding. Nå skal lenka virka. God helg til deg og dine!
    Trond

    SvarSlett