onsdag 25. mai 2011

The neverending story

Dagens slangefangst, ein kobraunga på ca 35 centimeter, blei gjort under nokre sandsekker utanfor garasjen vår.

Hagemann Gilbert og vaktmeister Phillip hadde ikkje tatt livet av slangen då dei gav oss andre på skulen beskjed om krypdyret som gøymde seg. Så det var ei spent forsamling med både vaksne og ungar som såg på då Gilbert og Phillip velta vekk sekkene.

Men der var ingen slange. Det viste seg etterkvart at kobraen hadde krype inn i ei sprekk mellom bakken og garsjeveggen. Eit par spadestikk var nok til å avdekka utysket, ein operasjon som også gav slangen eit kraftig kutt om lag midt på skrotten.

I løpet av dei tre-fire siste vekene er det funne fem slangeungar (tre kobra, ein vipère (hoggorm) og ein av ukjent art) like rundt huset vårt. Ikkje særleg festleg, og hagemann Gilbert er overtydd om at det finst ein svær kobra berre 60-70 meter vekke, i noko buskas ovanom byggsenteret til kyrkja.

Og han (biletet) veit å vera forsiktig, biten av ein liten kobra som han blei i fjor haust. Me skal halda dykk fortløpande oppdatert om utviklinga i slangejakta, i det som etterkvart fortonar seg som "the neverending story"...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar