måndag 2. mai 2011

Fødeavdelinga "født på ny"


Fødeavdelinga ved sjukehuset til kyrkja har fått ei etterlengta ansiktsløfting denne våren. Malingsflak hang og slang frå veggene, og fleire stader var det svarte, støvdryssande hol i taket.

Men nå er veggar og innertak blitt skrapte ned og har fått solide strøk med kvit og grå maling. Og fleire stader er den gamle kryssfineren i taket bytta ut med ny, slik at nå framstår heile avdelinga som eit "nyfødt badn".

Pengane til denne oppussingsjobben har ei spesiell forhistorie. Tidlegare kamerunmisjonær Eva-Britt Årsjø Jensen døydde i september ifjor etter ein lengre sjukdomsperiode. Ho har blant anna jobba på fødeavdelinga som jordmor.

Under gravferda blei det samla inn ein god del pengar som skulle komma fødeavdelinga til gode. Og i februar i år var ektemannen, Atle Jensen, tilbake i Kamerun for å overrekkja gåva og følgja oppstarten av arbeidet.

For nokre veker sidan var arbeidet ferdig, og sjukehuset sine "malingsmenn" har gjort ein særs god jobb! Seks av romma framstår nå som nye, det same gjer gangane og mottaksrommet.


Kvitt øvst, grått nedst. Her gangpartiet.


Også mottaksrommet har fått smaka skrape og pensel.

Seks av romma er også sjaina opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar