fredag 11. mars 2011

Samfunnsbyggjaren Njell Lofthus

Menighetsprest Jean Henri Balomog overrekte Njell Lofthus ei gåve på vegner av
menigheten under innviinga av universitetskyrkja i februar 2008.

Denne treffande tittelen har me henta frå bloggen til tidlegare redaktør og styreleiar i Kirkens Nødhjelp,Thor Bjarne Bore, som har skrive eit flott minneord om tidlegare kamerunmisjonær Njell Lofthus og mykje av det arbeidet han har stått for.

Heile minneordet til Bore kan du lesa her.

Det var mange her i Kamerun som mottok bodskapen om Njell sin bortgang i sist veke med stor sorg. Idag, på gravferdsdagen til Njell Lofthus (gravferda finn stad frå Røyken kyrkje), vil det vera ei minnegudsteneste i universitetskyrkja i Ngaoundéré klokka 16.

Som sikkert mange av dykk kjenner til, gjorde, Ingrid og Njell Lofthus ein stor innsats for å få bygd ei ny kyrkje til studentmenigheten, eit flott gudshus i lokal utforming som stod ferdig til innviinga i februar 2008. Denne kyrkjelyden er nå, etter det me forstår, den største kyrkjelyden i Den evangelisk-lutherske kyrkja i Kamerun (EELC). Kring 1500 deltar på gudsteneste kvar søndag.

Under byggjearbeidet på studentkyrkja fall Njell ned og øydela ryggen. Men rullestol og smerter forhindra ikkje Njell og Ingrid i å ta turen til Kamerun ein siste gong for å vera med på innviinga. Og det var ein sterk augneblink då det under innviinga blei kunngjort at universitetskyrkja skulle bera Njell Lofthus sitt namn.

Me kjem til å delta på minnegudstenesta ute ved universitetet i ettermiddag, og me håpar at me kan leggja ut nokre bilete her på bloggen ut på kveldinga ein gong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar