søndag 9. januar 2011

Nærkontakt med løver

Kongen. Observert på ca 80 meters hald i går, laurdag. Han var saman med to andre løvinner
og nokre løveungar (ukjent antal).

Denne helga har eg (Trond) funne ut at Kongeparken med stor K ikkje ligg på Ålgård, men i nasjonalparken Boubandjida i Kamerun. Det er rett og slett heilt konge der! Ikkje berre fordi me fekk sjå til saman ca ti løver over to dagar, men også fordi campementet innbyr til ei total nær-naturen-oppleving der det ligg like ovanom elva. På elvebredden gaper krokodillane og myser etter kapteinfiskane som går i stim i vatnet. Like bortom kjem gjerne ein buskantilope ned for å drikka, og endå lenger borte er det ein bavian som må slukka tørsten.

Men den største opplevinga var definitivt å få sjå forrektige løver for aller første gong. Me var altså så heldige at me fekk sjansen til å oppleva to ulike løvegrupper over to dagar. Begge gonger var me i synskontakt med løvene over fleire minutt - 40 til 150 meter frå. Første dagen fekk med attpåtil eit par saftige brøl med på kjøpet. Det var heftige saker! Boubandjida baud denne helga også på elefantar, sjakalar, bavianar, hornbill, eit utal av antilope-variantar og ein civett som kom ruslande i tussmørket like nedom campementet. Dette skjedde begge kveldane me var der.

Er det nokon som ønskjer ei heilt rå naturoppleving, utan dei strigla safarikaravanene som ein finn i Aust- og Sør-Afrika, er Boubandjida eit soleklart alternativ. Reine Kongeparken, rett og slett!
Søndag morgon. Er det mat ho ser på?

Laurdag føremiddag. I firsprang bort til løveungane.

Laurdag føremiddag. Løvinna er på ein kant som ligg ovom elva i bakgrunnen.

Søndag morgon. Me har nett sett løvene, og dei har nett sett oss. Tre av de er på veg ut or vegen, medan ei står att og ser ut som ho held vakt.

Dette er den eigentlege Kongeparken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar