onsdag 20. oktober 2010

Makkala - ein enkel delikatesse


Makkala er ein typisk kamerunsk godsak som Amalie og
Jone (og Henrik!) har lagt sin elsk på. Bland litt mjøl, vatn, salt og gjær i ei bolle. Lat stå til heving ein halvtime. Lag små boller av deigen ved hjelp av ei skei og legg dei i ei gryte med varm olje. Makkalaene er ferdige når dei har fått ein gyllenbrun farge. Dei er aller best varme, innrulla i eit tynt lag med sukker. Lykke til!
I går kveld laga Jone og Amalie makkala til filmkvelden dei skulle ha saman med eittåringane (volontørane) og dei andre ungane på sin alder. Kvar ein smule forsvann visst, men mor og far i huset fekk forhandla til seg to makkala kvar før ungane forsvann ut dør. Dei smakte fortreffeleg!

Oppskrift makkala:
1 l mjøl
1 spiseskei tørrgjær (eller tilsvarande mengde med ferskgjør)
Vatn (pass på at deigen ikkje blir for tynn)
1 ts salt

2 kommentarer:

  1. Det ser godt ut. Lenge siden jeg har laget makkala. Fra Ragnhild

    SvarSlett
  2. Mulig dere ikke bruker bloggen lenger men vi har forsøkt på å lage makkala men får ikke helt til det samme som i Kamerun, lurte på hva slags olje du bruker? :)

    Nina Kristoffersen

    SvarSlett