onsdag 1. september 2010

Straumstans i tre dagar

I dag melde radioen at det blir straumstans på dagtid i tre dagar framover; torsdag, fredag og laurdag. Me får håpa at det ikkje blir meir, men me får likevel ha straum morgon, kveld og natt. Så eitt og anna blogginnlegg skal det vel bli ei råd med...



Nå har me vore snart fire veker i Kamerun. Det har kakka på døra i eitt sett om ettermiddagane. Koseleg med besøk! Her ein ettermiddag kom leiargruppa ved Sawtu Linjiila på besøk. (På biletet er den den nye direktøren Yaya Brunei som prøver seg bak spakene ein søndags morgon.) Ei gild stund! Me drøste om turar me hadde hatt og løgne episodar frå tida då Trond jobba på radiostudioet. I løpet av dei siste åra har radioen skaffa seg sin eigen FM-sendar i Ngaoundéré og sender mange timar direkte kvar dag. Imponerande kva dei har fått til med begrensa midlar! Nå har dei eit ønske om å byggja på masta der sendaren er festa, slik at radiobølgjene kan nå endå lengre ut på Adamawaplatået. I tillegg blir programma sende frå eit titals andre FM-radioar i Kamerun og Tchad, samt frå ein kortbølgesendar i Tyskland. Den er så kraftig at Sawtu Linjiila stadig mottar brev frå radioentusiastar frå så langt vekke som Kanada og Japan!

Det får vera alt i denne omgang. Nå skal Jofrid på møte i ei Femmes pour Christ-gruppe. Me andre får ta oss ein tur ut i den lumre ettermiddagsvarmen, før neste regntidsskyll veltar inn over oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar