tysdag 10. august 2010

To skritt fram og eitt tilbake

To skritt fram og eitt tilbake. Det får vera ein førebels diagnose av tilstanden i Ngaoundéré og Kamerun anno 2010 i forhold til 2003. Førsteinntrykka fortel kanskje ikkje heile sanninga, og nyansane er det så som så med - men noko seier dei likevel.



På tilbakeskrittskontoen:
1) Flyplassen i Ngaoundéré er stengt for rutefly. Konsekvens: Tungvint å reisa frå sør til nord, og vice-versa. (På biletet er det dei to eittåringane Marit Fauskanger Pedersen og Benjamin Røen som trekkjer litt frisk luft på den 16 timar lange togturen fra Yaoundé til Ngaoundéré).
2) Måtte senda nokre fraktlister til Yaoundé med fax (ja, du leste rett!) idag. Konsekvens: 17 av 20 sider kom fram, mottakaren hadde då gått tom for papir. Men nå skal visst tønnene og bøkene til Den norske skulen snart vera på veg.
3) Det er framleis svært vanskeleg å finna seg arbeid. Konsekvens: Stadig fleire startar med sin eigen kommers, om det er sal av peanøtter eller elektroniske artiklar frå Nigeria. Tiltakslysta er det iallfall ikkje noko å seia på!

På framstegskontoen:
1) Internett blir stadig meir utbygd - i store delar av landet. Sit sjølv og bloggar på ei linje med god adsl-hastighet. Konsekvens: Det er kjekt å blogga når farten er god;-)
2) Tryggleikssituasjonen er betre. Konsekvens: Å dra på lalengre reiser for å utforska Kamerun, blir endå kjekkare.
3) Kyrkja (Den evangelisk-lutherske - EELC) ser ut til å veksa med uforminska styrke. Ikkje berre i Adamaoua-provinsen, som tradisjonelt har vore EELC sin "heimebane", men i store delar av Kamerun. Konsekvens: Det er stort behov for leiartrening og organisasjonsutvikling, for det er jo slik når noko veks fort; det blir veksesmerter.

Og søppelet som er borte frå gatene i Ngaoundéré nemnde eg i forgårs. Men det er ikkje eit framsteg - meir som eit middels stort mirakel å rekna...

1 kommentar:

  1. Godt se at dere er vel framme. Her er jo alt som før ... :-).
    Ivar lurer litt på når det passer å snakke med Jone på skype?
    Hilsen fam Fatland

    SvarSlett